Mersin BarosuMersin Bar Association

HABERLER

YEŞİLBOĞAZ: “ADLİYELERDEKİ SORUNLAR VATANDAŞLARIN ADALET ERİŞİMİNE ENGELDİR”

YEŞİLBOĞAZ:  “ADLİYELERDEKİ SORUNLAR VATANDAŞLARIN ADALET ERİŞİMİNE ENGELDİR”

Adana Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hakan Kuzu, Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Mesleki sorunların ele alındığı ziyarette Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Adliyelerdeki sorunlar, vatandaşların adalete erişiminde önemli bir engeldir” dedi.

Ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, yargının üç sacayağından birisi olan avukatların adliyenin vazgeçilmez bir parçası olduğunu ifade ederek, “Vatandaşın adalete erişimini sağlıklı ve hızlı bir şekilde sağlayabilmek için öncelikle avukatların adliyelerde karşılaşmış oldukları zorlukların acilen çözülmesi gerekmektedir. Ayrıca adliyelerdeki fiziksel donanım ve personel eksikliği de vatandaşların sağlıklı ve hızlı adli hizmete erişiminde önemli bir engeldir. Yargı mensuplarının yaşamış olduğu sorunların çözümünde, karışlıklı fikir alışverişinin yapabilmesi için bir araya gelinmenin önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Adana Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hakan Kuzu ise konuşmasında, mesleki sorunların ancak karşılıklı dile getirilerek çözüme kavuşabileceğini ifade ederek, Mersin Barosu’nun bu konudaki görüşlerini önemsediklerini söyledi ve Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz’a yeni görevinde başarılar diledi.

 

 

Galeri

YEŞİLBOĞAZ: “ADLİYELERDEKİ SORUNLAR VATANDAŞLARIN ADALET ERİŞİMİNE ENGELDİR” | Mersin Barosu