21 Ekim 1999 tarihinde evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden siyasetçi, eski Kültür Bakanı, Yazar ve Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın katledilmesi, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin ve Atatürkçü düşüncenin katledilmesidir. Ahmet Taner Kışlalı’nın yolu, Atatürk’ün aydınlık yoluydu ve bu yolda yüzlerce öğrenci yetiştirmiştir. Vefatının üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen Ahmet Taner Kışlalı, hala yolumuzu aydınlatmaktadır. Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Muammer Aksoy’un aynı dönem içerisinde katledilmesi tesadüf değildir. Bu cinayetleri işleyen karanlık güçlerin bulunamaması da tesadüf değildir. Atatürkçü aydınlarımız dün de, bugün de bombalara hedef olmuştur. Aydınlarımızın katledilişi, Türkiye’yi gelecekte nelerin beklediğinin bir habercisiydi. Onlar bugün aramızda değil ancak, onların düşüncelerini yaşatan milyonların; cumhuriyet değerlerini korumasına, demokrasi ve özgürlük mücadelesini sürdürmesine hiçbir saldırı engel olamayacaktır. Laikliğe karşı olmak, Cumhuriyete ihanettir.

Aydınlarımıza yapılan bu hain saldırıları bir kez daha nefretle kınıyor, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı vefatının 21. yılında saygıyla ve rahmetle anıyorum.

Av. Bilgin YEŞİLBOĞAZ

Mersin Barosu Başkanı