“AVUKATLAR TOPLUMUN SESİ OLMAZSA, TOPLUM SESSİZ KALIR”

Hukuk fakültelerinden mezun olup avukatlık stajına başlayacak olan Stj. Av. Mustafa Ekici, Stj. Av. Damla Özgün Özer, Stj. Av. Uğurcan Kıvanç Beydağ ve Stj. Av. Durmuş Kuşçu, Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti.

Genel Sekreterimiz Av. Adnan Günbay, Saymanımız Av. Kazım Yüksel ve TBB Delegemiz Av. Mehmet Zeki Demir’in de bulunduğu ziyarette, Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, genç meslektaşlarına Mersin Barosu’nun tarihçesi hakkında bilgiler vererek, mesleki tavsiyelerde bulundu.

“TOPLUMUN KURTULUŞTAKİ TEK ÇARESİ AVUKATLARDIR”

Mersin Barosu olarak, staj eğitim dönemi içerisinde stajyer avukatlara en iyi eğitimi verip, onları geleceğe en iyi şekilde hazırlayacaklarını ifade eden Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Hukuk meslek değil, yaşam biçimidir. Siz toplumun, tabanın sesisiniz. Toplumun sesi olmazsanız, toplum sessiz kalır. Biz avukatlar tavanın değil, tabanın sesiyiz. Bunun içselleştirin. Okulunuz bitti, gerçek okula, yani yaşam okuluna döndünüz. Toplumun sizden beklentileri var. Toplumun kurtuluştaki tek çaresi avukatlardır. Bu nedenle meslek yaşantınızda bir çizginiz olsun” şeklinde konuştu.

Staj eğitim döneminde verilecek eğitimler hakkında bilgiler veren Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz konuşmasında ayrıca, “Avukatlık Kanunu şekli bir kanundur. Yapacağınız her iş, her eylem, geri dönüşü olmayan şekli anlamda bir suç teşkil edebilir. Toplumsal barışı zedelemeye yönelik söylemler ve hak ihlalleri konusunda algıda seçici olmalısınız. Staj döneminde baromuzun fırsatlarını iyi değerlendirmenizi önerir, başarılar dilerim” diye konuştu.