BAŞKANIMIZ YEŞİLBOĞAZ: “HUKUKUN ÖNDERİ OLUN”

Mersin Barosunda stajını tamamlayan Stajyer Avukatlarımız Başak Yağmur Özer, Rabia Erdoğan, Serdar Ece, Mücahit Bağrıyanık, Mert Karabay, Kübra Aksoy, Berin Arslan, Elif Kuyumcu, Murat Aslan, Ahmet Yaşar, Sena Yılmaz, Ahmet Kutlu ve Fatma Soyal hukuk ve adalet için yemin ederek cübbe giydi.

Gökdelen hizmet birimimizde gerçekleşen yemin törenine katılan Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulumuz, avukatlar ve aileler kürsüye çıkıp meslek yemini eden ve ardından ruhsat alıp cübbe giyen stajyer avukatlarımızın heyecanını paylaştı.

Törende konuşma yapan Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz,  “Yemin edecek olan meslektaşlarımız hukukun içinde bulunduğu içler acısı durumu görüyorlar.  Baroların olağan genel kurulu ve seçimi kanuna aykırı bir şekilde ertelenmiştir. Genelge ile kanun çiğnenmiştir. YSK, baro seçimlerinin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarıyla ertelenmesine yönelik baroların tam kanunsuzluk talebiyle yaptığı başvuruların reddine karar vermiştir. Hukuk kurumu olan YSK hukuku çiğneyerek, siyasi iktidarın çıkarına göre karar vermiştir. Ülkeyi kalkındıracak olan eğitim ve hukuktur. Eğitim ve hukuk sistemimiz sağlam temele oturtulduğunda, ülke de sağlam temele oturacaktır. Bu ülkenin en büyük sorunu hukuk ve adalet sistemidir. Maalesef bu sorunların da çözülmesi istenmiyor. Çünkü bunlar çözülürse, ülkedeki birçok sorun da çözülecek. Hukukçular da bu işin müsebbiblerinden birisi. Demek ki hukukçular yeterince direnmiyor, mücadele etmiyor. Yargıya baktığınız zaman en bağımsız olan ve dirençli olan, bu ülkenin demokrasisine, cumhuriyetine, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkan tek kurum barolar ve avukatlardır. Çünkü bizim gücümüz bağımsızlığımızdan geliyor. Genç meslektaşlarımızın bu uzun ve meşakkatli yolda vicdanlarının pusulası olarak hukuku görmelerini istiyoruz. Kimseye biat etmeyin çünkü cübbemizin düğmesi yoktur. Bu toplum sizlerden çok şey bekliyor. Hukukun önderi olun, toplumu, demokrasiyi ileri götürün. Hukuk kurallarını herkes için uygulayın. Hukuku eşit ve adil bir şekilde sağlayın. Yolunuz uzun, göreviniz zor ama birlikte mücadele edersek bunun üstesinden çok rahat bir şekilde geleceğimize inanıyorum. Yolunuz açık olsun” ifadesini kullandı.

Kürsüye çıkıp meslek yemini eden stajyer avukatlara cübbelerini Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz ile yanlarında staj yaptıkları avukatlar giydirdi. Ardından Başkanımız Yeşilboğaz, stajyer avukatlarımıza ruhsatlarını takdim etti.