T.C. YARGITAY

Esas:  2015/7242

Karar: 2017/4299

Karar Tarihi: 09.11.2017

ÖZET: Sanık ve arkadaşının yakınana karşı gerçekleştirdikleri yağma eyleminin birden fazla kişiyle birlikte ve işyerinde işlendiğinin anlaşılması karşısında; somut olayın özelliklerine uygun olan kanun maddeleri ile uygulama yapılması gerektiğinin gözetilmemesi, karşı temyiz bulunmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.

(5237 S. K. m. 53, 149) (ANY. MAH. 08.10.2015 T. 2014/140 E. 2015/85 K.)

Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya görüşüldü:

Sanık hakkındaki mahkumiyet hükmünün doğal sonucu olan TCK.nun 53. maddesi ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nin 08.10.2015 gün, 2014/140 Esas, 2015/85 sayılı iptal kararının, infazda gözetilmesi olanaklı görülmüştür.

12/06/2009 tarihinde, sanık ... ve arkadaşı İ. K.ın, yakınan ...'ın kasiyer ve ...'in müdür olarak görev yaptığı BİM isimli markette gerçekleştirdikleri yağma eyleminin birden fazla kişiyle birlikte ve işyerinde işlendiğinin anlaşılması karşısında; TCK.nın 149/1. maddesinin (c) bendinin yanı sıra (d) bendinin de uygulanması gerektiğinin gözetilmemesi, karşı temyiz bulunmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.

Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, uyulan bozmaya, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan elverişli kanıtlara, gerekçeye ve Hakimler Kurulunun takdirine göre, sanık ... ve savunmanının temyiz itirazları yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, eleştiri dışında usul ve kanuna uygun bulunan hükmün tebliğnameye uygun olarak ONANMASINA, 09.11.2017 tarihinde oybirliği ile karar verildi.