Mersin Barosu tarafından Silifke’de, ‘Boşanma ve Mal Rejimleri’ konulu seminer düzenlendi.

Mersin Barosu Başkanımız Av. Ali Er, Erdemli İlçe Temsilcimiz Av. Hülya Yavuz Benzer, Silifke ve Erdemli’de görev yapan avukatlarımız ve stj. avukatlarımızın katılımıyla Silifke’de bir otelde gerçekleşen seminerin açılış konuşmasını yapan Baro Bşk. Er, baronun imkanlarından ilçelerde görev yapan avukatların da eşit şekilde faydalanması için çabaladıklarını ifade ederek, “Mesleğin ve meslektaşlarının hizmetine odaklanmış bir baro olarak; yoğun eğitim programları düzenliyoruz. Avukatlar olarak kendimizi sürekli geliştirmek, bilgilerimizi yenilemek zorundayız. Mersin Barosu olarak, Türkiye’de alanında uzman eğitimcileri konuk ederek, meslektaşlarımızın mesleki bilgilerini güçlendirmeye katkı sağlıyoruz. Anamur ve Silifke’de düzenlemiş olduğumuz seminerlerle, diğer ilçelerde görev yapan meslektaşlarımızın da faydalanmasını sağladık. Katılım gösteren tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Eğitim şart diyerek, eğitim çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE BOŞANMA RAKAMLARI HER YIL ARTIYOR”

Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Doç. Dr. Oğuz Sadık Aydos, ‘Boşanma ve Mal Rejimleri’ konulu sunumunda, Türkiye’de en sık açılan dava türlerinden birisinin boşanma davaları olduğunu belirterek, açılan davaların detaylarına bakıldığında ise, mal paylaşımının en öncelikli sorun olarak öne çıktığını söyledi.

Türkiye’de boşanma ile biten evlilik sayısının her yıl daha da arttığını ve bununla birlikte, boşanmalarda mal paylaşımları sorununun da attığına dikkat çeken Doç. Dr. Oğuz Sadık Aydos; mal rejiminin türleri, mal rejimi sözleşmesi, mal rejimlerinin mirasa etkisi, ortak malların paylaşımı, edinilmiş mallara eklenecek değerler, mal rejiminin nasıl sona ereceği, mal ayrılığı rejimi, mal ortaklığı gibi konular hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Seminer sonunda Baro Başkanımız Av. Ali Er, Erdemli İlçe Temsilcimiz Av. Hülya Yavuz Benzer ile birlikte Doç. Dr. Oğuz Sadık Aydos’a teşekkür plaketi takdim etti.