Mersin Barosu ve Mersin İl Milli eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, çocuklara cinsel istismardan korunma yolları ile haklarının anlatıldığı ve Mersin Barosu avukatları tarafında sahnelenen ‘Sihirli Küre’ adlı tiyatro oyunun gerçekleşmesinde emeği geçen avukatlara düzenlenen törenle teşekkür plaket takdim edildi. Mersin Barosu Başkan Vekili Av. Gazi Özdemir, “Mersin Barosu, sosyal sorumluluk projelerine öncülük ederek, Türkiye’de örnek bir baro olmuştur” dedi.

Projenin gerçekleşmesine öncülük eden önceki dönem Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er ve  avukatların katılımıyla, Mersin Adliyesi Baro Odası’nda gerçekleşen plaket töreninde Mersin Barosu Başkan Vekili Av. Gazi Özdemir, Baro Saymanı Av. Melike Zafer Gürgen, Çocuk Hakları Merkezi Başkan Yardımcıları Av. Kamil Ekinci ve Av. Hatice Süreyya Er ile birlikte; Türkiye’de bir ilke imza atarak çocuklara cinsel istismardan korunma yolları ile haklarının anlatıldığı Sihirli Küre adlı tiyatro oyununun sahnelenmesi için yaklaşık bir yıl boyunca emek veren oyunculardan Av. Zehra Çoban, Av. Tuğçe Deniz Yalçın, Av. Ahmet Paket, Av. Ayşegül Şeker, Stj. Av. Ayşen Elvan Bilgin ile Burcu Eser, Atakan Kutlu, Meltem Bengü Kılıç’a teşekkür ederek plaketlerini takdim etti.

Mersin Barosu’nun Türkiye’de sosyal sorumluluk projelerine öncülük ettiğini ve Türkiye’de bu konuda örnek bir baro olduğunu söyleyen Mersin Barosu Başkan Vekili Av. Gazi Özdemir, “Dünyada ve ülkemizde önemli bir sorun olan çocuk istismarı ve çocuk hakları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla,  Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezimizin ulusal çapta ses getiren bir projeyi hayata geçirmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Baromuz adına gurur verici bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen avukatlarımıza ve dışardan destek veren oyuncularımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.