Mersin Barosu’na kayıtlı avukatlarımız, Mersin Barosu tarafından düzenlenen Geleneksel 2. İftar Programı’nda bir araya geldi.

Bir restoranda düzenlenen iftar programına Mersin Barosu Başkan Vekilimiz Av. Gazi Özdemir, Genel Sekreterimiz Av. Eren Mülayim, Baro Saymanımız Av. Melike Zafer Gürgen ve avukatlarımız katıldı.

Mersin Barosu Başkan Vekilimiz Av. Gazi Özdemir konuşmasında, Mersin Barosu’nda bir ilki gerçekleştirerek iftar programını geleneksel hale getirdiklerini ve bu yıl ikincisini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden ederek, “Toplumumuzda sevgi ve kardeşlik bağlarının güçlendiği, birlik, yardımlaşma ve paylaşmanın daha çok yaşandığı, manevi duygularımızın canlılık kazandığı, yılın en hayırlı ayı olan ramazan ayının bu güzel akşamında sizlerle birlikte olmanın, ramazan ruhunu birlikte yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan Ayı’nın hatırlatmış oluğu değerler vardır. Oruç,  zor durumda olanın halinden anlayabilmeyi sağlayan bir ibadet olup, insanın kendisini terbiye etmesinin bir yoludur, sabırdır, vefadır, yardımlaşmadır. Ramazan ayında daha yoğun olarak, zor durumda olan, muhtaç vatandaşlara, şehit ve gazi ailelerine, yetim ve öksüzlere yardım elimizi uzatmalıyız, yaşlılarımızı unutmamalıyız.

Ramazan Ayı’nın bir diğer kudreti de; dargınlıkların ve küskünlüğün giderilmesi, barış, sevgi ve esenliğin toplumumuzda hâkim olmasıdır. Ramazan Ayı’nın insanları bir sofrada yakınlaştırarak, muhabbeti artıracağı muhakkaktır. Bu nedenle, Mersin Barosu olarak geleneksel hale getirdiğimiz ve bu yıl 2.’sini düzenlediğimiz iftar programımızda; oruç tutsun tutmasın, meslektaşlarımızla aynı sofrada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Samimiyetimizi, birlikteliğimizi artıran bu tablomuz daim olmasını diliyorum.

Ramazan Ayı’nın taşıdığı anlamın, dünyada ve ülkemizde her daim yaşatılmasını temenni ederek; savaşların, insan katliamlarının artık son bulduğu, barışın, huzurun, birlik ve beraberliğin egemen olduğu, çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakabilmek umuduyla, tüm meslektaşlarımızın ve vatandaşlarımızın mübarek Ramazan Ayı’nı kutluyor, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.