Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er, eski Adliye binasının yeniden kullanıma açılması için devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Uzun zamandır atıl durumda olan eski Adliye binası, yakın zamanda avukatların çalışma odası ve Mersin Adliyesi’nin bazı birimleri için yeniden hizmete girecek.

Mersin 1. İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Serdengeçti ile birlikte eski Adliye binasında yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Baro Bşk. Er, “Eski Adliye binasında avukatlarımıza çalışma alanları oluşturmak için odalar hazırlanması ve Adliye’nin bazı hizmet birimlerinin taşınması için kullanıma uygun hale getirmek amacıyla başlayan restorasyon çalışmaları devam etmektedir. Eski Adliye binasında gerekli restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra, meslektaşlarımıza çalışma alanları oluşturmak için odalar hazırlanacak, ayrıca Mersin İdare ve Vergi Mahkemeleri ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü birimlerinin taşınması için kullanıma açılacak. Eski Adliye binasının yeniden canlandırılması amacıyla süren restorasyon çalışmalarının 2018 yılının Şubat ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor. Böylece yıllarca atıl durumda kalan eski Adliye binası yeniden hayat bulacak” dedi.