“EMPERYALİST GÜÇLERİN, KUDÜS ÜZERİNDEKİ KİRLİ OYUNUNA YÜCE TÜRK MİLLETİ SESSİZ KALMAYACAKTIR”

Mersin Barosu Başkan Vekilimiz Av. Gazi Özdemir, ABD’nin Tel-Aviv’deki Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşımasını protesto eden Filistinliler’in İsrail askerleri tarafından katledilmesini sert bir dille eleştirerek, “Bu vahşet göz ardı edilemez. Kudüs’ün statüsünde yapılmaya çalışılan bu girişim, uluslararası hukuk kurallarına aykırıdır. ABD’nin almış olduğu hukuksuz kararı asla kabul etmeyeceğiz” dedi.

Filistin halkına karşı işlenen cinayetin, tarihe kara bir leke olarak geçeceğini vurgulayan Başkan Vekilimiz Av. Gazi Özdemir, “Müslümanların kutsal toprağı Kudüs’e el uzatılmıştır, İsrail’in masum Filistin halkına soykırımı devam etmektedir. Kudüs meselesi, uluslararası hukuk sorunudur. Kudüs hakkındaki BM kararları, bu sorunun uluslararası hukukun öngördüğü usuller ile çözülebileceğini göstermektedir. Kudüs’ün statüsünde yapılmaya çalışılan bu girişim, uluslararası hukuk kurallarına aykırıdır. ABD’nin almış olduğu hukuksuz kararı asla kabul etmeyeceğiz. Kudüs ile ilgili uluslararası hukuk kuralları yerine getirilmelidir. Emperyalist güçlerin, Kudüs üzerindeki kirli oyununa yüce Türk milleti sessiz kalmayacaktır.

Filistin’de masum insanları katleden ABD ve İsrail’i kınıyor, hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" diye konuştu.