Baro Başkanımız Av. Ali Er, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi ile Mersin Kent Konseyi işbirliğinde düzenlenen ‘Avrupa Birliği Yolunda Kadın ve Siyaset’ konulu panele katıldı.

Mersin Kent Konseyi Bşk. Yasmina Lokmanoğlu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Bşk. Şerafettin Aşut, Büyükelçi-AB Türkiye Delegasyonu Bşk. Christian Berger, Estonya Büyükelçisi Marin Mottıus, Türkiye Cumhuriyeti’nin Seçilmiş ilk Kadın Bakanı Dr. İmren Aykut, 50. TC. Hükümeti’nde Kadın Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Devlet Bakanı Zehra Önay Apago, 5 Dönem Devlet Bakanı olarak görev yapan Işılay Saygın, Bahçeşehir Ünv. Sosyoloji Bölüm Bşk. Prof. Dr. Nilüfer Narlı ve Haber Spikeri Gülgün Feyman konuşmacı olarak katıldı.

Mersin Barosu’na kayıtlı Av. Özlem Yolcu ve Av. Meltem Başol ile birlikte panele katılan Baro Başkanımız Av. Ali Er, “Ailemizin ve toplumumuzun direği, çekirdeği olan kadınlarımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiği 1934 yılından günümüze kadar siyasette, iş yaşamında, kısacası toplumsal yaşamın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam edeceklerdir” dedi.