Hukuk fakültelerinden mezun olup avukatlık stajına başlayacak olan stajyer avukatlar,  Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er' i makamında ziyaret etti. Baro Bşk. Er, “Hedefimiz; Mersin Barosu ve avukatlarımızı, mesleğin itibarına ve saygınlığına yakışır bir şekilde temsilini sağlamak, haklarını korumak ve kurumsal kimlik oluşturmak” dedi.

Stj. Av. Yasemin Köç ve Stj. Av. Deniz Cem Okçu, Av. Bilal Orak ile birlikte Baro Bşk. Av. Ali Er’i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Baro Bşk. Er, Baro’nun çalışmaları hakkında meslektaşlarına bilgiler verdi.

Avukatların, mesleğin itibarına ve saygınlığına yakışır bir şekilde temsilini sağlamak ve haklarını korumak için Mersin Barosu Başkanlığı olarak gerekli girişimleri yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini dile getiren Baro Bşk. Er, “Stajyer avukatlarımızın, mesleki gelişimini arttırmasında ekonomik kaygılar gütmemesi çok hassas ve önemli bir konudur. Bu nedenle çalışmalarımız kapsamında, stajyer avukatlarımızın maaş alabilmesi için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunduk.

Ayrıca dava sayılarının yoğunluğu nedeniyle Mersin’de iş mahkemelerinin yeterli olmaması gerekçesiyle, avukatlarımızın ve vatandaşlarımızın şikâyetleri üzerine yeni iş mahkemelerinin açılması için, bunun yanı sıra her geçen gün kazanç kapıları daralan avukatlık mesleğinde yasal düzenlemelerle iyileştirmeler yapılıp, vekâletnamelerin barolara, tapu devirlerinin avukatlara verilmesi talebiyle Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunduk.

Mersin Barosu’na ve avukatlarımıza tüm kurum, kuruluşlar ve kamuoyu nezdinde itibarlı bir kurumsal kimlik oluşturmak ve onların haklarını korumak için girişimlerimiz devam etmektedir” diye konuştu.