Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, tüm meslektaşlarının ve Mersinlilerin Ramazan Bayramı’nı yayımladığı yazılı mesajla kutladı. Baro Bşk. Yeşilboğaz açıklamasında, herkesin bayramları bayram tadında yaşayabileceği; barışın, huzurun ve adaletin egemen olduğu, kan ve gözyaşının dökülmediği, kırgınlıkların ve küskünlüklerin son bulduğu bir yaşam temenni ederek, Adaletin ve eşitliğin sağlandığı bir hayat bayramdır” dedi.

Mesajında, bayramların birlik ve beraberliği, yardımlaşma ve dayanışmayı artıran özel günler olduğunu ifade eden Baro Başkanı Yeşilboğaz, “Bayramlar sevinçlerin, mutlulukların, barışın ve sevginin doruğa eriştiği günlerdir. Ancak, ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar, son bulmayan terör, işsizliğin her geçen gün artması ile ne yazık ki insanlarımız bayram sevincini buruk yaşamakta, kimisi ise hiç yaşayamamaktadır.  Adaletin ve eşitliğin sağlandığı, savaşın ve terörün son bulduğu, insanlığın açlıktan ölmediği, yoksulluğun sona erdiği, işçinin ve emekçinin haklarının sömürülmediği, baskıların ve yasakların olmadığı bir yaşam var olduğu sürece,  her insanın insanca yaşama hakkını yaşayabildiği sürece, hayat bayramdır.

Bayram deyince ilk akla çocuklar gelir. Çünkü bayramın gelmesine en çok onlar sevinir. Bir anne ve baba, çocuğuna bayramda ekonomik yetersizliklerden dolayı bayramlık alamıyorsa, o bayram, bayram değildir. Asıl bayram; çocuklarımızın yüzünün her daim güldüğü, yatağa aç girmediği, çocuk istismarı ve çocuk işçiliğinin son bulduğu, çocukların haklarının korunduğu ve çocukların geleceğe umutla bakacağı gün olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, herkesin bayramları bayram tadında yaşayabileceği; barışın, huzurun ve adaletin egemen olduğu, kan ve gözyaşının dökülmediği, kırgınlıkların ve küskünlüklerin son bulduğu bir yaşam temenni ederek, tüm meslektaşlarımızın ve Mersin halkının Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, birlikte nice bayramlar dilerim” diye konuştu.