Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, 2018-2020 dönemi Mersin Barosu Başkanlığı’na seçilmesinin ardından yönetim kurulumuz ve delegelerimizle birlikte, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu’nu makamında ziyaret etti.

Mesleki sorunlar ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette, Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, baronun çalışmaları hakkında da Av. Metin Feyzioğlu’na bilgiler verdi. Yargı bağımsızlığının en önemli unsurlarından birisinin, bağımsız savunma olduğunu belirten Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Demokratik hukuk devletinin olmazsa olmazı; bağımsız savunma ve bağımsız yargıdır. Adaletin gerçek anlamda sağlanabilmesi için meslektaşlarımızın savunmalarını özgürce yapabilmelerinin önündeki engellerin kaldırılması için baroların ve avukatların ortak mücadelesi önemlidir” diye konuştu.

Ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden TBB Bşk. Av. Metin Feyzioğlu ise, avukatlık mesleğinin sorunlarının çözümü ve yargı bağımsızlığının yeniden tesis edilebilmesi için baroların ve avukatların vermiş olduğu mücadelede her zaman yer alan Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz’a ve yönetim kurulumuza teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.