BARO BAŞKANIMIZ VE AVUKATLARIMIZ AVUKAT GÜNÜNDE CUMHURİYET MEYDANI ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNDUKTAN SONRA, BARO BAŞKANIMIZ TARAFINDAN AVUKATLAR GÜNÜ'NE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI...

Saygı değer meslektaşlarım, değerli basın mensupları,

Bugün 5 nisan avukatlar günü. Şahsım ve mersin barosu adına hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyor, tüm meslektaşlarımın avukatlar gününü kutluyorum.

Öncelikle, bu vatanı, bu toprağı, bu bayrağı bizlere miras bırakan ecdadımız, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve bu topraklar için şehit olmuş tüm insanlarımıza, yine aynı şekilde bu kutsal mesleği icra etmiş ve ebedi hayata intikal etmiş tüm meslektaşlarımıza Allah”tan rahmet diliyorum.

Ülkemiz ; Anayasa referandumu,terör ve küresel ekonomik durgunluk gibi sıkıntılı ve önemli bir süreçten geçerken, bu zor zamanda ve süreçte yine de , Mersin Barosuna kayıtlı 1810 avukatla birlikte bu mesleği icra etmenin onur ve gururunu yaşamanın mutluluğu içerisindeyim.

Milletimizin hassasiyetlerini bilerek ve saygı duyarak,referandum sonucu ne olursa olsun; vatanımızın , milletimizin birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutmamızın vazifemiz olduğunu, bu yüzden herkesin sağduyu içinde hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Tek gayemizin bu topraklar üzerinde yaşayan insanlarımızın huzuru olduğunun altını özellikle çizmek isterim.

Ülkemizde hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkesi ancak “faaliyetlerinde insan haklarına ve hukukun evrensel ilkelerine bağlı ve vatandaşlarının temel hak ve özgürlüklerine saygılı devlet” anlayışı ile gerçekleşir.

Adaletin en önemli unsuru “olmazsa olmazı” avukattır. Gözardı edilemez.Asla yok sayılamaz.

Savunma ve dolayısıyla avukatlar değerini bulduğu an herkes kendini güvende hissedecektir. O zaman tek çıkar yolumuz avukata sahip çıkmaktır.

Savunmaya karşı işlenecek en küçük bir kusurun dahi adaleti zedeleyeceği,avukatlık mesleğinin karşılaştığı her engelin savunmaya ve doğrudan da adalete zarar vereceği bilinmelidir. Nasıl ki, bir hakime duyulan saygı mahkemeyi temsil etmesinden kaynaklanıyor ise, bizlere yani avukalara gösterilmesi gereken saygı da savunmayı temsil etmemizden kaynaklanmalıdır.

Mesleki sorunlarımızın büyük ölçüde çözüme kavuşması, meslektaşlarımızın maddi sorunlar ve gelecek kaygıları altında ezilmeden, hak ettiği değeri ve itibarı görerek mesleğini onuruyla sürdürebilmeleri,meslektaşlarımızın birlik ve beraberlik , sağlık ve huzur içinde yaşamaları en büyük dileğimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm meslektaşlarımızın “5 nisan avukatlar gününü yürekten kutluyorum. Sevgi ve Saygılarımı sunuyorum.

MERSİN BAROSU BAŞKANI
 AV.ALİ ER