Baro Başkanımız basına ve kamuoyuna yaptığı açıklamasında şöyle dedi.

Şanlıurfa Baro Başkanımız sayın  Av. Ahmet Tüysüz'ün Viranşehir  adliyesinde gözaltındaki müvekkiline, onu kendisinin savunacağını söylediği sırada  bazı polis memurlarının önce sözlü sonra fiziksel saldırısına uğradığını öğrenmiş bulunuyoruz.

Şanlıurfa Baro başkanımız sayın Ahmet TÜYSÜZ ,şüpheli müvekkilinin Viranşehir adliyesine getirildiği esnada müvekkiline "Senin duruşmana ben gireceğim" demesi üzerine orada bulunan bir polis memuru kaba bir tavırla, "Bir dakika sen kimsin, dost musun, düşman mısın"demiş. Baro başkanımızın da  "Dost veya düşman değilim. Ben avukatım" demesi üzerine  "Avukat olduğun nerede yazıyor" demiştir. "Eğer avukat olduğuma dair şüpheniz varsa kimlik sorarsınız. Ben de kimlik gösteririm" demiştir. Bu sırada 4- 5 polis gelerek "Bunu gözaltı yapın, dışarı atın" demiş.Bunun üzerine polislere Şanlıurfa Baro Başkanı olduğumu söylemesine rağmen. Onlar da "Ne başkanı olursan ol" demişler. Bu yaşananlar savcının odasında dahi devam etmiştir. Bu olaylar yüzünden darp edilen sayın baro başkanımız darp raporunu alarak polisler hakkında suç duyurusunda bulunmuştur.

AVUKATLARIMIZ, HAKİMLERİMİZ, SAVCILARIMIZ VE POLİSLERİMİZ HEP BİRLİKTE ÇALIŞMAKTA VE KAMU GÖREVİNİ İFA ETMEKTEDİRLER.

Bazı polis memurlarının avukatlara karşı hukuka aykırı,keyfi buna benzer kaba ve nezaketsiz tavırları ve davranışları ülkemizin her tarafında devam ediyor.

Baro başkanına böyle yapılabiliyorsa avukata  ve vatandaşlarımıza nasıl davranılıyor ve yapılıyor düşünmek bile istemiyorum.

Bazı polis memurlarının bu tavır ve davranışları Mersin de sıkça karşılaştığımız bir husustur.

Avukatlarımızın gerek sözlü gerek yazılı tutanak altına alarak sıkça baromuza başvurularda bulunmaları ve böyle hadiselere maruz  kalmaları üzerine Mersin İl Emniyet müdürü ile Baro yönetiminden bazı arkadaşlarımızla birlikte Mersin  Emniyet  müdürü ile görüşmeler yaptık.Umarım böyle devam etmez.

Bu Saldırı Şanlıurfa Baro Başkanımız Av. Ahmet Tüysüz'ün şahsında avukatlık mesleğine yapılmıştır.

Polis gibi değil, üniformalı kabadayı gibi davranarak görevlerini kötüye kullanan ve polisliğin itibarına da zarar veren bu kişileri  ve söz konusu çirkin olayı en ağır şekilde kınıyoruz.

Sayın baro başkanımız suç duyurusunda bulunmuş olup Mersin Barosu Başkanı ve yönetimi olarak bizlerde yakından ve sonuna kadar takip edeceğimizi başta sorumlular olmak üzere herkesin bilmesini isteriz.

Kamuoyunun bilgisine sunarız. Saygılarımızla

Av.ALİ ER