Baromuzda staja başlayan geleceğin avukatları Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz ile bir araya geldi. Karşılıklı sohbetin yapıldığı ziyarette avukatlık mesleği ve hukuk sistemimiz hakkında konuşuldu.

Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz konuşmasında, Mersin Barosu’nun kuruluş tarihinden günümüze kadar olan başarıları ile hak, hukuk mücadelesi ve bir çok alandaki öncülüğü, avukatlık mesleğinin etik kuralları, Avukatlık Kanunu’nu içselleştirmenin önemi, avukatın bağımsızlığının ve tarafsızlığının önemi, avukatın maddi gerçeğin ortaya çıkası için vereceği mücadele, avukatın kendi hakkını nasıl koruyacağı, hukukçu bakışının sağlanmasının gerekliliği, meslektaş dayanışmasının önemi, avukatın meslektaşlarla, müvekkille ve mahkeme kalemleriyle ilişkilerinin nasıl olması gerektiği,  hukukçunun kişisel gelişimini sağlamasının gerekliliği, sorunsuz bir staj dönemi geçirmeleri için dikkat edilmesi gereken hususlar ve staj eğitiminde verilecek olan ders konuları hakkında stajyer avukatları bilgilendirdi.  Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, son günlerde savunma mesleğinin yargının dışına itilmeye çalışıldığını ve buna karşı tüm avukatların mücadele vermesi gerektiğini de söyleyerek, staj döneminde her daim yanlarında olacaklarını söyledi.