Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Cumhuriyet Alanı’ndan düzenlenen törene katılarak,  tüm gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş ve yönetim kurulu ile gazetecilerin, kurum temsilcileri ve siyasilerin katılımıyla Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı’na çelen sunumunun ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş’ın günün anlam ve önemi hakkında yapmış olduğu konuşmasının ardından Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, gazetecilerin tek tek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, “Demokrasinin olmazsa olmazı olan basın, toplumun gözü, kulağı ve sesidir. Basın özgürlüğü, halkın özgürlüğü demektir. Zor şartlar altında görevini yapan basın mensuplarının, çalışma şartlarının iyileştirildiği, basın özgürlüğünün tehdit altında olmadığı, ifade özgürlüğünün suç olmadığı, halkın haber alma hakkının ihlal edilmediği gün, gazeteciler günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle; kentimizdeki ve ülkemizdeki gazetecilerin görevini tehdit altında kalmadan, özgürce yapabileceği günlere kavuşmasını temenni ederek, toplumun aydınlatılmasında kutsal görevini objektif olarak yapan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.