Mersin Barosu, Mersin Kent Konseyi, Mersin Nükleer Platformu ve Çevre Mühendisleri Odası işbirliğinde; Mersin’deki çevre sorunlarının çözümüne yönelik atılması gereken adımlarla ilgili ilk hazırlık toplantısı yapıldı. Toplantıda, nükleer santrale karşı eylem hazırlığı ve Mersin’de balık çiftliği kurak için ÇED olumlu raporu alan 22 firmaya dava açılmasına karar verildi.

Mersin Kent Konseyi’nde düzenlenen toplantıya, Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, Kent ve Çevre Komisyonu üyemiz Av. Murat Akın,  Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, NKP Dönem Sözcüsü Osman Koçak, Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Sinan Can katıldı.

Toplantıda Mersin’de balık çiftliği kurmak için ÇED olumlu raporu alan 22 firmaya dava açılmasına, Akkuyu’da devam eden nükleer santralde, reaktörün oturacağı beton temel üzerinde art arda oluşan çatlakların, büyük felakete sebebiyet vermeden projenin acilen iptal edilmesi için ortak basın açıklaması yapılmasına ve Akkyu’da halkın da katılımı sağlanarak nükleere karşı halk zinciri oluşturulmasına, bunun yanı sıra deniz kirliliğine dikkat etmek için yapılacak olan farkındalık çalışmaları hakkında fikir alışverişi yapıldı.

Eylem planı detaylarının, önümüzdeki süreçte yapılacak olan ikinci toplantıda belirleneceği bildirildi.