Aydınlıkevler İlköğretim Okulu Öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte Mersin Barosu Başkanımız Av. Ali Er’i makamında ziyaret ederek, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutladı.

Öğrencilerin avukatlık mesleği ve baroların görevleri ile ilgili sorularını yanıtlayan Baro Başkanımız Av. Ali Er, “Hukuk fakültesini bitirmek, insanı çok yönlü geliştiriyor. Avukatlık, zor ve meşakkatli bir meslek olduğu gibi, çok güzel yanları da olan bir meslektir. Barolar; o ilin avukatlarını temsil eden, mesleğin ve meslektaşlarının gelişimi ve sorunlarının çözümü için çalışan bir kurum, aynı zamanda bir sivil toplum örgütüdür. Türkiye bir hukuk devletidir. Mersin Barosu, evrensel hukuk kurallarını benimseyen, tem hak ve özgürlüklerin savunucusu, cumhuriyet değerlerini yürekten benimseyen bir barodur” dedi.

Daha sonra geleceğin hukukçuları olmak isteyen çocuklara sorular soran Baro Başkanımız Av. Ali Er, keyifli sohbetin yapıldığı ziyaret için teşekkür etti ve günün anısına konuklarıyla hatıra fotoğrafı çekildi.