Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz ve yönetim kurulumuz, düzenledikleri toplantıda Mersin Adliyesi’nde görev yapan icra daireleri müdürleri ile bir araya geldi.

Başkan Yardımcımız Av. Fatma Demircioğlu, Genel Sekreterimiz Av. Adnan Günbay, yönetim kurulu üyelerimiz Av. Mahçe İnanoğlu Deprem, Av. Ece Kovan Demirtaş ve İcra Daireleri Koordinasyon Komisyonu Başkanı  Av. Erkan Gelmez ’in de katılımıyla Mersin Barosu Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen toplantıda, avukatların icra dairelerinde yaşadıkları sorunlar dile getirildi ve karşılıklı çözüm önerileri sunuldu.

Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz konuşmasında, icra dairelerinin avukatların en çok iş yapmış oldukları yer olması nedeniyle, adliyede en çok sorun yaşadıkları birim olduğunu ve bu sorunların özellikle UYAP sistemindeki bazı düzenlemelerden ve kişisel ilişkilerden kaynaklandığı ifade etti. Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz konuşmasında, “İcra dairelerindeki sorunlardan dolayı avukatlar iş yapamaz duruma gelmiştir. Meslektaşlarımızın hak arama özgürlüğünü kısıtlayan bu aksaklıklar, aynı zamanda vatandaşın adalete ulaşımını da zorlaştırmaktadır. İcra dairelerinde hem avukatların, hem de vatandaşların işlerinin kolaylaştırılması için bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir” ifadesini kullandı.

Sorunların detaylı olarak ele alındığı ve çözümü konusunda karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantıdan mutluluk duyduğunu ifade eden Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Her iki taraf iş takibinde iyi niyetli, karşılıklı anlayış içerisinde olduğu sürece, sorunların çözüme daha hızlı kavuşacağını düşünüyorum” dedi.

İcra müdürleri ise, sorunların karşılıklı olarak dile getirilmesinin ve çözüm önerilerinin sunulmasının önemli olduğunu ifade ederek, önümüzdeki süreçte herhangi bir sorun yaşandığında, her iki tarafın bir araya gelmesinin önemli olacağını ifade etti.