Mersin Barosu ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında; çocukların suç sayılan olumsuz davranışlardan kaçınmaları ve karşılaşacakları cezai neticelerden zarar görmelerinin önlenmesi amacıyla, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından lise öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitim çalışmaları Mahmut Arslan Anadolu Lisesi’nde yapıldı.

Okul yönetimi ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen, Av. Tülay Sevgi Can tarafından hazırlanan ve sunulan, “Yargıtay Kararları Işığında, Çocukların Okulda ve Günlük Yaşamlarında Birbirlerine Göstermiş Oldukları ve Türk Ceza Kanunu Anlamında da Suç Teşkil Eden Davranışlar “ ve “Suç Sayılan Olumsuz Davranışların Hukuki Sonuçları” konularında iki okulda yapılan eğitim çalışmaları kapsamında öğrenciler, suç sayılan davranışlar ve hukuki sonuçları konusunda bilgilendirilerek farkındalık yaratıldı.

Okullarda vermiş oldukları eğitimlerin önemine dikkat çeken Av. Tülay Sevgi Can, "Yasalarımıza göre, 15-18 yaş aralığında bulunan çocuklar cezai ehliyete sahiptir. Bir suç işlediklerinde indirimli de olsa cezai müeyyide ile karşı karşıya kalıyorlar. Oysa bu yaştaki çocukların birçoğu yaptıkları bazı davranışların, sarf ettikleri bazı sözlerin suç olduğunu bilmiyorlar. Türk Ceza Yasası’na göre, ceza kanunlarını bilmemek mazeret sayılmıyor. Özellikle bu yaştaki çocuklarımızı korumak, bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla liselerde ‘Suç Sayılan Davranışlar’ konulu sunumu gerçekleştiriyoruz. Eğitim, suç işleme oranlarını aşağı çeker” dedi.

Eğitim çalışması sonunda okul yönetimi ve öğrencileri, Mersin Barosu’na teşekkür etti.