İNSANIN DİLE GETİREBİLDİĞİ EN TEMİZ, EN DURU SÖZCÜKTÜR “ANNE”

EN GÜZEL SESLENİŞ: “ANNECİĞİM”DİR.

Umut, sevgi ve şefkatle yoğrulmuş, insan yüreğinin tüm inceliğini, tatlılığını ve sıcaklığını yansıtan en yüce sözcüktür “Anne.”

Annelerimiz; koşulsuz sevginin, şefkatin varlığını hissettirendir. İlk öğretmenimizdir.

Anne hayatta her şeydir: Hüzünde teselli, kederde umut ve zayıflıkta güçtür. Sevginin, şefkatin ve bağışlamanın kaynağıdır.

Annesini yitiren, başını koyacağı bir göğsü, ona dua eden bir eli ve onu koruyan bir bakışı yitirir.

Bir kadın, bir anne; bir nesildir. Hayatın rehberidir. Bir neslin direnişidir anne.

Doğadaki her şey anneden söz eder: Güneş yeryüzünün annesidir. Yeryüzü ağaçların ve çiçeklerin annesidir.

“Anne” sözcüğü, toprağın bağrındaki tohum gibi saklıdır yüreklerimizde; sevinçte olduğu gibi acıda da dökülür dudağımızdan.

Analarımızın gözyaşının akmadığı, acıların yaşanmadığı nice mutlu günlerde sevdikleriyle evlatlarıyla Anneler Günü'nü kutlayabildiği günler diliyorum. Başta şehit anneleri olmak üzere, dünyanın en yüce görevini yerine getiren, borcumuzu ne yaparsak ödeyemeyeceğimiz, hayattaki kılavuzumuz, yol göstericimiz olan annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.

AV. BİLGİN YEŞİLBOĞAZ

MERSİN BAROSU BAŞKANI