“TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Annelerimiz; koşulsuz sevginin, şefkatin varlığını hissettirendir, toplumsal barışın, huzurun sağlanmasında, toplumun gelişmesinde öncü rol oynayan, yarınlarımızı emanet edebileceğimiz nesiller yetiştiren ilk öğretmenimizdir. Kısacası anneler toplumun mimarıdır. Güçlü anne, güçlü gelecek demektir. Anneler her alanda yeterince söz sahibi olduklarında, onların yarınlarımızı emanete edebileceğimiz nesiller yetiştireceklerine olan inancımız tamdır.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Kadının en büyük görevi analıktır. İlk eğitim verilen yerin ana kucağı olduğu düşünülürse, bu görevin önemi yeterince anlaşılır. Ulusumuz güçlü bir ulus olmaya azmetmiştir. Bugünün gereklerinden biri de kadınlarımızın her bakımdan yükselmelerini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız da bilgin, fen bilgini de olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğrenim derecelerinden geçeceklerdir. Sonra kadınlar toplum hayatında erkeklerle beraber yürüyerek, birbirinin yardımcısı ve desteği olacaklardır” sözü, annelerimizin önemini en güzel şekilde özetlemiştir.

Bu vesileyle, başta şehit anneleri olmak üzere, dünyanın en yüce görevini yerine getiren, borcumuzu ne yaparsak ödeyemeyeceğimiz, hayattaki kılavuzumuz, yol göstericimiz olan annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.

AV. BİLGİN YEŞİLBOĞAZ

MERSİN BAROSU BAŞKANI