REFERANDUM SONUCU BASIN AÇIKLAMASI

Öncelikle referandum sonucunun ülkemize, milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

Milletimiz ,  oyunun rengi  ne olursa olsun % 85 gibi bir katılım göstererek hem  iradesine hem de demokrasisine sahip çıkmıştır.

Seçim sonucuna itirazların olması doğaldır. Bu itirazlar, Yüksek seçim kurulu tarafından objektif olarak,hiçbir şaibeye mahal vermeden değerlendirilmesi ve karar verilmesi gerekmektedir.

Bugünden itibaren gereksiz tartışmalarla ülkemizin gündemini meşgul etmek yerine,tüm Türkiye olarak herkesin yeni hedeflere odaklanmasında fayda görüyorum. Kısır siyasi tartışmalarla, milletin iradesini yansıttığı bu sonucu tartışma malzemesi haline getirmenin, ülkemize ve milletimize faydası yoktur. Milletimiz üzerine düşen görevi demokratik olgunlukla yerine getirmiştir. Bundan sonra her seviyede birlik ve beraberlik içinde adımlar atılmalıdır.

Sonuçlara saygı duymak gerekiyor. Sonuçlar seçimin galibi olmadığını aksine Ülkemizin yarısına yakını veya yarısının da sesine kulak verilmesi gerektiğini göstermiştir.Bu sonuçlar başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm siyasi parti ve liderlerine büyük sorumluluk yüklemiştir.Kısır siyasi çekişmeleri bırakıp geleceğe odaklanmak gerekir.

Uyum yasaları ile de toplumsal mutabakat ve  uzlaşma sağlanması,çıkarılacak olan bu yasaların toplumun tüm kesimini kapsaması, mutlu edici ve umut verici olmasını gerektirir.Kamuoyuna saygılarımla...18.04.2017

Mersin Barosu Başkanı

Av.Ali ER